Aerisirea unei fose septice: solutia pentru o viata mai lunga a sistemului fara sa va confruntati cu mirosuri neplacute

Aerisirea fosei septice?
Toate fosele septice sunt ventilate intr-un fel sau altul. Acest lucru este necesar pentru ca exista trei tipuri de bacterii in orice fosa septica, care proceseaza deseurile: aerobe, anaerobe facultative si anaerobe obligatorii.
Bacteriile aerobe necesita oxigen (aer compresat) si sunt mai agresive/eficiente decat bacteriile anaerobe (care nu necesita oxigen). In principiu, exista foarte putine bacterii de acest tip in fosa dumneavoastra septica. Intr-o fosa septica conventionala, majoritatea bacteriilor sunt facultative.

Si bacteriile facultative necesita oxigen, dar il pot obtine si din apa neaerata prin indepartarea moleculelor de oxigen de alte surse care produc in mod direct mirosul de ou stricat, cunoscut si sub numele de hidrogen sulfurat (H2S). Daca aerisiti, bacteriile facultative vor inceta sa produca H2S si mirosul specific si vor produce doar un miros ca de pamant umed.
La momentul actual, exista pe piata ventilatoare solare speciale pentru a elimina mirosul de hidrogen sulfurat prin aerisirea directa a efluentilor din fosa septica si prin asigurarea oxigenului necesar bacteriilor facultative. Amplasati doar difuzorul de aer aproape de capatul afluent al rezervorului. Exista chiar si un ventilator facut in asa fel incat sa minimalizeze amestecurile si suspensiile solide din fosa de tratament. Spre deosebire de circuitele inalte de aer, aerisirile liniare alimentate solar nu necesita montarea filtrelor deoarece indiferent de locul in care este amplasat difuzorul, solidele din fosa nu se vor transforma in suspensii.

In prezenta oxigenului, aceste bacterii sunt de 20 de ori mai agresive in procesul de consumare a deseurilor.
In conditii de aerisire, tratamentul din interiorul fosei septice este imbunatatit, iar efluentii care parasesc fosa vor fi mai curati, scutind la randul lor solul de o povara suplimentara, imbunatatind astfel viata sistemului per total.

Daca aveti instalat un ventilator solar pentru fosa septica nu veti plati niciodata o factura de curent pentru aceasta. Unitatile standard pe curent necesita de obicei instalarea facuta de catre un electrician, va vor costa mai mult de $500 pe an pentru electricitate si au nevoie si de conditii speciale de impamantare care sa fie la standardele corespunzatoare.
Ventilatoarele solare pentru fosele septice sunt o modalitate usoara de a aerisi orice fosa de la suprafata. Sunt facute pentru a fi folosite afara. Un sistem bine proiectat are un difuzor plutitor care se autopozitioneaza, pur si simplu dati drumul difuzorului atasat de pluta in deschizatura de inspectie a fosei septice. Transferul de oxigen este suficient pentru a trata pana la 1900 de litri de deseuri pe zi. Acest lucru echivaleaza cu 15 dusuri de zece minute, cinci masini de spalat si 25 de utilizari ale toaletei pe zi. Alte aplicatii includ amplasarea difuzorului in boxele de distributie ale fosei septice, in camerele de pompare, urnele de depozitare sau fantanile uscate.

Curentul de aer este gestionat de difuzor si sistemele de plutire incluse astfel incat aerul este dizolvat complet, gazele degajate sunt lipsite de mirosuri neplacute, iar tratarea si indepartarea solidelor suspendate este imbunatatita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu